Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, Logistik

ANIARAgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 182,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 182,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet, Logistik

Försäljnings- och serviceprogrammet inriktning Logistik

Programmet förbereder dig för att arbeta inom handeln med marknadsföring, webb och ledarskap. Detta är utbildningen för dig som är social, trendkänslig och påhittig. Handel och service ger dig både goda möjligheter till ett jobb och valet att studera vidare på universitet och yrkeshögskola. Du läser en bred bas av ämnen och genomför praktik som syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och kunna välja de jobb och utbildningar du vill.

Praktik
Hos ANIARAgymnasiet får du varje år minst sex veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) som anpassas efter de kurser som läses. Skolan har goda kontakter med arbetsgivare i Göteborgsområdet, vilket ger dig möjlighet att skaffa bra erfarenheter och kontakter för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och få möjlighet att välja de jobb och utbildningar du vill. Under årskurs 2 och/eller 3 har du dessutom möjlighet att göra praktiken i Säfsen eller i Spanien.

Truckförarutbildning
ANIARAgymnasiet erbjuder elever som vill, en truckförarutbildning med behörighet A+B+D1.Med truckkort ökar din anställningsbarhet inom branschen.

Ung Företagsamhet
Sista året får du lära dig hur man startar och driver ett eget företag inom projektet Ung Företagsamhet (UF). Här knyts utbildningens delar ihop och du får användning av de kunskaper du skaffat dig i ettan och tvåan för att ensam eller i grupp ta fram en affärsidé och omsätta den i ett företag som du driver och sedan avvecklar. Här får idéerna flöda fritt och man kan också välja att medverka på UF-mässan och tävla om fina priser under sista terminen. ”Det roligaste jag gjort i skolan”, säger många av skolans elever.

Framtida jobbmöjligheter
I framtiden hittar vi dig kanske som butikschef i en klädaffär, inköpare i en sportbutik, orderadministratör för en nätbutik, som säljare med världens som arbetsplats eller som butikskommunikatör som skapar de snyggaste skyltfönstren.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, Logistik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet, Logistik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, Logistik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ANIARAgymnasiet
Kyrkogatan 46
411 15 Göteborg

Varmt välkommen till ANIARAgymnasiet!

Här kan du välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. Ekonomiprogrammet - Juridik/Ekonomi, Samhällsprogrammet - Beteende, Turismprogrammet - Turism & resor eller Försäljnings- och Serviceprogrammet (Ersätter ht 2022 Handelsprogrammet) - NYA inriktningar; LOGISTIK eller FÖRSÄLJNING OCH SERVICE ANIARAgymnasiet ger på...

Läs mer om ANIARAgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad