Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammen

För dig som inte är behörig till gymnasieskolan eller behöver särskilt stöd finns det ett antal vägar in på Anders Ljungstedts gymnasium. Gymnasieskolans kompetenta och engagerade personal hjälper dig hitta den vägen som passar dina behov. Det finns fyra sökbara introduktionsprogram som är anpassade till just dina förutsättningar och önskemål. Utöver dessa sökbara program har vi andra specialutformade utbildningar.

På Second Chance School kan du som saknar förutsättningarna att bli godkänd på ett nationellt program få en väg ut i arbetslivet.

På Anders Ljungstedts gymnasium har vi också Språkintroduktion där nysvenskar lär sig svenska språket och hur det svenska samhället fungerar.

För dig som rörelsehindrad har finns RH-gruppen som stöttar dig under dina studier och skapar en individuell studieplan i samråd med lärare, föräldrar och dig som elev.

Preparandutbildning (IMPRE)

Preparandutbildningen ska ge dig behörighet till ett nationellt program, antingen högskoleförberedande eller yrkesprogram. Du kan söka till den här utbildningen om du är studiemotiverad och snabbt vill bli behörig. Det här är en möjlighet för dig som behöver göra mindre ämneskompletteringar för att bli antagen till ett nationellt program. Du som är behörig till yrkesprogram men hellre vill gå på ett högskoleförberedande program kan gå här för att bli behörig.

Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Programinriktat individuellt val är en utbildning som ska ge dig behörighet till ett yrkesprogram. Du kan söka till det här programmet om du har godkända betyg i sex ämnen varav engelska, matematik och svenska eller svenska som andraspråk är de viktigaste.

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Yrkesintroduktion är för dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Här får du en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att få ett bra arbete eller att komma in på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ (IMIND)

Det individuella alternativet förbereder dig till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller för arbetsmarknaden. Utbildningen formas speciellt för dig och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt yrkesprogram. Det vänder sig i första hand till dig som har stora kunskapsbrister och svag motivation men också till dig som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förberedelse för annan utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programinriktat Introduktionsprogram, PRIV

Om du inte är behörig till eller inte har möjlighet att följa ett nationellt program, kan du välja att läsa PRIV. Den här inriktningen ger dig möjlighet att läsa kärnämnen och allmänna ämnen under en längre period än normalt. Normal utbildningstid är sex till åtta terminer och en del av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APU). Undervisning och praktik kan kombineras efter dina individuella behov och förutsättningar. När du slutar utbildningen får du ett samlat betygsdokument eller ett slutbetyg.

Second Chance School

Second Chance School är för dig mellan 16 och 20 år som tidigare studerat minst ett år på ett individuellt eller nationellt program. Second Chance School är ett alternativ till den vanliga gymnasieutbildningen. Målsättningen är att ge förutsättningar för att få en anställning. Med hjälp av en individuellt utformad yrkesutbildning ska du få möjlighet till en väg in i arbetslivet. Den huvudsakliga utbildningen sker på arbetsplatsen och viss utbildning sker även på skolan. På arbetsplatsen får du en handledare och du arbetar efter en individuell kurs- och studieplan. En tät kontakt kommer att finnas mellan din arbetsplats och Second Chance School. På skolan studerar du omvärldskunskap, sociala färdigheter och friskvård. Du har också möjlighet att läsa kärnämnen på grundskolenivå eller gymnasienivå. Den undervisning du väljer ska fokusera på dina behov. Efter avslutad utbildning har du rätt till ett samlat betygsdokument och ett arbetsgivarintyg.

Introduktionsprogram, IV

Studierna på Individuella programmet omfattar ämnena svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, historia, geografi, religionskunskap, fysik och biologi. I heltidsstudier ingår också friskvård och livskunskap. Varje elev utformar en individuell studieplan tillsammans med föräldrar, mentorer och studie- och yrkesvägledare. Programmets ambition är att motivera för framtida studier, få vardagen att fungera i nuet och att ge hopp och vilja för framtiden.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Anders Ljungstedts gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Anders Ljungstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Anders Ljungstedts gymnasium
Jag vill gå på öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: