Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Amerikanska Gymnasiet - Stockholm
Programinformation
Stockholm
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26
2022-02-09
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Om utbildningen

Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik

Teknikprogrammet vänder sig till elever som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Teknikprogrammet finns endast på Amerikanska Gymnasiet i Göteborg och på Amerikanska Gymnasiet i Stockholm.

Inriktning informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet har inriktningen informations- och medieteknik vilken vänder sig till elever som exempelvis vill arbeta med programmering, datakommunikation eller med utveckling av appar och weblösningar. Utbildningen ger en bred grund för fortsatta studier på högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Utbildningen skapar också goda förutsättningar för elever som är intresserade av att starta företag inom området teknik och programmering.

På programmet får du lära dig webbutveckling och programmering. Matematik är också ett viktigt inslag i utbildningen. Vi är en Apple-skola och arbetar med MacBook som digital klient på teknikprogrammet, vilket innebär att du som elev får tillgång till en personlig dator.

Eleverna på Teknik är drivna och tävlar ibland i olika sammanhang. Möjligheter finns varje år inom bland annat SM i E-sport eller i tävlingen Hack your World där elever från teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet faktiskt vann hela tävlingen 2021.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Amerikanska Gymnasiet - Stockholm

Välkommen till Amerikanska Gymnasiet! 

Amerikanska Gymnasiet är en svensk gymnasieskola som utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet kombinerar det främsta från det svenska och amerikanska skolsystemet. Skolan vänder sig till dig som är studiemotiverad med ambition att skaffa dig en gymnasieutbildning med internationella fördelar. ...


Läs mer om Amerikanska Gymnasiet - Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Amerikanska Gymnasiet - Stockholm

Segelbåtsvägen 9
112 64

 Visa telefonnummer
www.amerikanskagymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Amerikanska Gymnasiet - Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information