Ämne/inriktning

Naturbruksgymnasiet Östergötland

Naturbruk Östergötland

Vretagymnasiet och Himmelstalundsgymnasiet

Naturbruksgymnasiet Östergötland består av Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping och Vretagymnasiet utanför Linköping. Skolorna erbjuder tillsammans Naturbruksprogrammets samtliga inriktningar:

• Djur
  • Lantbruk
  • Skog
  • Trädgård

Vretagymnasiets utbildningar

På Vretagymnasiet kan du läsa Djurskötare, Hästutbildningar, Lantbruk, Maskin, Skogsbruk, Naturvetenskaplig profil samt Gymnasiesärskola.

Vretagymnasiet har även Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport - en utbildning där du kan utbilda dig till yrkesförare.

Utbildningar på Himmelstalundsgymnasiet

På Himmelstalundsgymnasiet erbjuder man gymnasieutbildningarna Djurpark, Djurvård, Djursjukvård, Djurvård-Naturvetenskap, Hund, Trädgård, Trädgård-Naturvetenskap, Florist samt Gymnasiesärskola.

Vill du bo på internat? Här finns elevboende!

Himmelstalundsgymnasiets elevboende, Himmelstahus och Blomsterhus finns i anslutning till skolan. På Vretagymnasiet har man plats för 155 boende. Boendeplatserna är främst till för elever med lång resväg till skolorna i Linköping och Norrköping.

Available educations