Program
Ämne/inriktning
Ort

Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet Välkommen till Himmelstalundsgymnasiet!

Himmelstalundsgymnasiet ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen.

Naturbruksprogrammet

Himmelstalundsgymnasiet erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Himmelstalundsgymnasiet har också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och djurvård.

Hantverksprogrammet  - inriktning Florist

Med start hösten 2013 övertog Himmelstalundsgymnasiet den Floristutbildning som sedan många år drivits av Norrköpings kommun och är känd över hela landet för sin höga kvalité och kompetenta lärare.

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet

På flera av våra studievägar kan du läsa Högskoleprofil. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret öppnar du dörrarna till de flesta av högskolans utbildningar.

Praktiska utbildningar med mycket utrymme och resurser.

Himmelstalundsgymnasiet har olika speciallokaler för karaktärsämnesundervisning, växthus, markbyggnadshall, verkstad och djurhus. Djurhuset är unikt i sitt slag i Sverige. Här finns förutom klassrum också undersökningsrum och speciella avdelningar för bland annat gnagare, fåglar och reptiler.

 I trädgårdsutbildningen förläggs mycket av de praktiska övningarna till skolans park, växthus,odlingar och markbyggnadshall. Det är skolans elever som är med och formar skolans utemiljö, den senaste stora förändringen är det nyanlagda perennsortimentet.

Himmelstalundsgymnasiet samarbetar med Kolmårdens djurpark och Tropicariet, samt flera andra djurparker. Därför bedrivs en stor del av Djurinriktningens studieväg ”Djurpark och tropisk anläggning” också vid dessa anläggningar.

Elevboende

Många av skolans elever bor vid skolan i det elevboende som drivs av Norrköpings kommun. Boendet har plats för 150 elever - ca 100 av dem är Himmelstalundsgymnasiets elever. Via skolans hemsida hittar ni mer information om boendet.

En del av Naturbruksgymnasiet i Östergötland

Himmelstalundsgymnasiet utgör, tillsammans med Vretagymnasiet i Linköping Naturbruksgymnasiet i Östergötland. På Vretagymnasiet kan du läsa Djurskötare, Hästutbildningar, Lantbruk, Maskin, Skog, Yrkesförare, Mark och entreprenad samt Gymnasiesärskola. Läs mer om Vretagymnasiet i Linköping.


Är du intresserad och vill veta mer om Himmelstalundsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet på Facebook

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Himmelstalundsgymnasiet
 43,9%
Norrköping
 77%
Sverige
 79,1%

Antal elever per lärare 2015

Himmelstalundsgymnasiet 12
Norrköping 12,2
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 291

source Källa: Skolverket  

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
Hantverksprogrammet expand
Introduktionsprogram expand
Naturbruksprogrammet 14,0 32,6 % 72 % expand
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.

Ta kontakt med skolan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Himmelstalundsgymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Kontakta Himmelstalundsgymnasiet

Skolrecensioner

          (5)
de du :)   |   2016-03-01   |   Himmelstalundsgymnasiet
Det är en bra skola. schyssta kompisar o inte heller så många så man lär känna nästan alla. tyvärr it så mycket hund inriktat första året men de kommer lite mer hela tiden. :)
          (5)
Ida   |   2016-02-23   |   Himmelstalundsgymnasiet
Bra, roliga lärare och bra feeling runtom i skolan. Ingem bryr sig hur du är klädd eller om din sexuella läggning - man kan vara sig själv bara man inte stör andra. Mycket praktiskt arbete tillsammans med erfarna lärare och elever med likadana intressen som en själv. Väldigt bra arbetsmiljö.
          (4)
Djurparkselev!   |   2013-03-11   |   Himmelstalundsgymnasiet
Denna skola är den bästa som finns och linjen djurpark och tropisk anläggning är så himla rolig. Lärarna vi har på denna linje är underbara och väldigt kunniga på det dom lär ut eftersom de själva oftast har en stor erfarenhet av att jobba med djur. Om du är intresserad av djur, speciellt djur i djurpark är detta linjen för dig. Du får tillgån...
Visa hela

Forum om Himmelstalundsgymnasiet

Här kan du ställa frågor om Himmelstalundsgymnasiet och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
1 Studentrum? 2013-02-24   Elle Hej! Jag undrar om det finns någon möjlighet till student rum om man bor för långt bort för att bo hemma?
0 PRAO 2012-08-31   SYV / James Hej Har en elev i åk 9 som är väldigt intresserad av djuskötaryrket på djurpark. Tar ni emot PRAO-elever en vecka? (Vecka 42) så eleven får insyn i utbil...
1 Gammal djurvårdsutbildning 2011-12-19   Z Hej!Läste djurvård 1987-1989 i Norrköping. Är utbildningen bortkastad, den går väl inte att söka jobbpå längre med sina 2 år nu när u...
0 betyg? 2011-05-24   Alfons Arrhénborg Hej! Jag heter Alfons Arrhénborg och börjar i 7an i höst. jag älskar att hålla på med djur. Till frågan: vilka betyg behövs för att vara be...
1 om tre år 2009-08-22   mamma till en gymnasielev min doter hade en hemsk hemlängtan efter en dag, är ju 14 mil hemmifrån...tusen frågor hade hon om utbildningen, försökte peppa. Vill nu veta vad för utbildning, kurs eller liknande som kan lä...
3 Allergi 2008-11-12   Becca Kan man gå djurvård inrktning djurpark tropikarium även att man inte tål pälsdjur så bra?? Snälla måste veta... tänkte rikta in mig på tropikarium Jag älska verkeligen djur
Sida:
1

» Ställ ny fråga


Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Himmelstalundsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Himmelstalundsgymnasiet
Recensioner
          (4,1)
Baseras på 14 recensioner
Öppet hus-kalender
januari 2017
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
26
27
28
29
30
31
1