Visa gymnasium.se som: Mobil
En hög av böcker på en säng

Allt du behöver veta om studiehjälp och studieteknik

Att börja på gymnasiet innebär ett nytt sätt att studera. Du förväntas ta mer ansvar och lära dig mer under en kortare tid. Då kan en god studieteknik hjälpa dig väldigt mycket. När du börjar gymnasiet har du också rätt till olika typer av studiehjälp beroende på din situation. Här nedanför kan du läsa mer om både studiehjälp och tips på hur du ska tänka med plugget. 

Stipendier

Skulle du vilja ha mer resurser till att utföra ett projekt eller lite extra pengar under din studietid? Då kan du söka ett stipendium! Det finns en mängd olika organisationer och stiftelser som delar ut stipendier till elever på högstadiet och gymnasiet. Vi har sammanställt allt du behöver veta för att söka ett stipendium och en lista på stipendier du kan söka. Gå till stipendiesidan!


Studieteknik på gymnasiet

Hur ska du lägga upp pluggandet? När ska du plugga? Hur ska du organisera allt så att du har koll på vad som ska göras?

 Här har du tipsen

Studiehjälp på gymnasiet

För dig under 20 år finns möjlighet till studiehjälp under gymnasiet. Ta reda på vilken studiehjälp du har rätt till under gymnasiet.

 Mer om studiehjälp

Gymnasiearbete

Vad ska du tänka på när du skriver ditt gymnasiearbete? Hur gör du för att välja rätt ämne och hur funkar betygsättningen?

Få alla svar här

Källkritik - vad är det?

Idag får vi mycket information från olika källor och för att kunna avgöra vilken information som är trovärdig behöver man vara källkritisk. Men vad är källkritik?

Läs mer här


Senast uppdaterad: 19 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-11-17

Allt du behöver veta om antagning och ansökan till gymnasiet

Har du frågor eller funderingar om hur det går till när du ska söka till gymnasiet, eller vill du veta mer om hur antagningspoäng fungerar och vad det kan tänkas krävas för att du ska komma in på din drömutbildning? Du hittar svar på alla dessa frågor här nedan.  Hur går det egentligen till när det är dags att söka till gymnasiet? När sker det? Hur gör jag?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-20

För dig som vill flytta och börja gymnasiet i Sverige

Du som har gått grundskolan eller delar av gymnasiet utomlands och vill börja på ett svenskt gymnasium bör kontrollera att du har rätt behörighet. Är du nyanländ har du rätt till att gå gymnasiet om du har varit bosatt i Sverige i minst fyra år och påbörjat en gymnasieutbildning innan du har fyllt 18 år, du har även rätt att fullfölja din utbildning efter 18-årsdagen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-14

Bygg och anläggningsprogrammet (BA)

Vill du jobba inom byggbranschen som golvläggare, murare eller väg- och anläggningsarbetare? Då passar bygg- och anläggningsprogrammet dig! 

Läs mer
Öppet hus-kalender
december 2021
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Tips för gymnasievalet