Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sjölins Gymnasium Södermalm - familjär skola mitt i Stockholm

På Sjölins Gymnasium Södermalm får du läsa i härliga lokaler med en fantastisk utsikt som sällskap. Du får studera i en miljö som är lugn och trivsam och där du har möjlighet att läsa såväl i grupprum som i tysta läsesalar.

Verklighetsbaserat lärande med case
Sjölins Gymnasium jobbar efter ett modernt arbetssätt som kallas för casemetodik. Det innebär att man hämtar olika fall och händelser från verkligheten. Casemetodiken gör att du blir medveten om dina egna styrkor och svagheter och med case knyts flera olika ämnen samman. Du kommer att få tänka självständigt, argumentera för din ståndpunkt och hela tiden analysera och bedöma olika situationer.

Högskoleförberedande program
Breda och högskoleförberedande program är vad som erbjuds på Sjölins Gymnasium Södermalm. Du kan välja att läsa Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi eller Juridik, Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap eller Naturvetenskap och samhälle, eller Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap eller Samhällsvetenskap. 

Nationell Idrottsutbildning
Alla våra program kan du kombinera med att göra en elitsatsning på fotboll, hockey eller handboll genom att gå Nationell Idrottsutbildning (NIU). På NIU samarbetar skolan med Stockholm Handbollförbund, Djurgården Ishockey och Djurgården Fotboll.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Sjölins Gymnasium Södermalm

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Dator 2016-03-01   Sara Hej, vilka datorer erbjuder ni å sjölins? På min skola har vi inga datorer vilket gör det väldigt svårt att göra inlämningsuppgifter ostört på sin egen tid.
1 BO 2015-03-31   Boende i Brasilien Hejsan! Mitt namn ar Susanne Cassol och ar bosatt i Brasilien. Nasta ar sa ska vi flytta hem till Sverige pa minst ett ar.Av mina 3 barn sa kommer 3 att vara i gymnasiealder,17 och 19 ar gamla...
Visar 1-2 av 2 inlägg


Sjölins Gymnasium Södermalm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information