Go to the US

Upplev High School i USA med Go to the US!

Spelar du fotboll, ishockey, tennis, basket, golf eller någon annan sport? Med Go to the US - Sports and Education kan du åka till USA på High School år och utvecklas inom din idrott samtidigt som du får en oförglömlig upplevelse i landet i väst.

Unikt för Go to the US är att du får ett utbytesår, eller flera utlandsår i USA som du kombinerar med din idrott. Du får en skräddarsydd utbildning där dina studieambitioner och idrottsdrömmar är utgångspunkten. Det går till så att Go to the US hjälper dig att hitta en skola som har ett passande program för just din sport. I utbudet finns både skolor för dig som idrottar på elitnivå och du som har idrotten mer som en hobby.

Tre olika profiler: Idrott, ishockey eller privatskola!

Go to the US erbjuder dig tre olika profiler att välja mellan för ditt utbytesår i USA: 

  • Idrottsprofil: Kombinationen studier och idrott är vårt signum. Vill du spela golf i Florida, åka skidor i Colorado, spela amerikansk fotboll i Texas eller lira fotboll i Kalifornien? När du åker med oss är möjligheterna oändliga. Vi kan erbjuda skolor för dig som idrottar på elitnivå eller för dig som har idrotten mer som en hobby. Hos oss är allt möjligt!

  • Ishockeyprofil: Har du alltid gillat hockeyn i Nordamerika? Vår största idrott är hockey och vi har många bra alternativ för dig som vill gå motsvarigheten till Hockeygymnasium i USA. Det unika med hockeyn, jämfört med andra sporter i USA, är att det finns en väl fungerande klubblagsverksamhet som är väldigt lik det upplägg vi har i Sverige.

  • Privatskola: Vårt mest exklusiva program där du blir placerad på någon av de mest prestigefyllda skolorna i USA. Dessa skolor håller högsta klass inom studier och boende. Du väljer fritt vilken del av USA som är intressant för dig att bli placerad i. Den här typen av skolor ger dig chansen att utvecklas inom en rad specialområden som till exempel  konst, dans, musik och teater. Vi skräddarsyr dina studier efter dina önskemål.

Boende och studier på amerikanskt High School

Många privata skolor erbjuder sina elever möjligheten att bo på skolans internat (campus). Att bo på skolan är ett enkelt, säkert och smidigt alternativ för dig som åker som utbytesstudent.

Under ditt eller dina High School år läser du några obligatoriska skolämnen; Engelska, Amerikansk historia, Matematik eller Samhällskunskap. Utöver dessa ämnen får du i stor utsträckning själv välja ämnen och tillsammans med elevhandledaren lägger du upp ett schema som passar just dig!

Förberedelse för college och framtiden

När du läser på en amerikansk privatskola får du större möjlighet att fortsätta dina studier på universitet eller college i Nordamerika i framtiden. Skolorna har en hög undervisningsnivå vilket förbereder dig för såväl vidare studier som för framtidens stora utmaningar.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Go to the US

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Hur mycket kostar det 2019-11-20   Lukas Eugene Åberg Jag är en elev som går på en skola i Borlänge. Dem recensioner jag har läst och hört, har alla varit bra. Att de har blandat fritid med studier, och haft en bra tid. vad jag undrar är hur myck...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Go to the US
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information