Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad är skillnaden på utbildningarna?

26 sep 2023
FRÅGA
Hej, jag undrar om det är stor skillnad mellan linjerna samhälle sam och Natur samhälle. Jag vill veta lite mer om natur samhälle för det verkar som ett program där man läser lite olika saker, det intresserar mig. Dessutom undrar jag om yrkena man kan bli efter man läst båda linjerna skiljer sig mycket från varandra.

//

Svar:

27 sep 2023

Hej,

Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap och samhälle är ett program med övervägande naturvetenskapliga kurser. Men inriktningen innehåller en kurs i samhällsvetenskap och en kurs i geografi som avviker från den rent naturvetenskapliga inriktningen. Här kan du se vilka kurser som ingår i programmet: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet#moreAboutSearch.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett program med övervägande samhällsvetenskapliga kurser. Här kan du se vilka kurser som ingår där: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet#moreAboutSearch.

Om du jämför kurserna som ingår i de två programmen så ser du att det är ganska många kurser som skiljer dem åt. De är ganska så olika och vilken du ska välja beror på vad du är intresserad av och vad du tänker dig att du vill göra efter programmet. Här kan du se vilka behörigheter de två programmen ger och jämföra dem ytterligare: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information