Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag polis?

01 sep 2023
FRÅGA
Hej
Jag vill jobba som polis i framtiden just nu går jag barn och fritids linjen inriktning fritid&hälsa kan jag bli från denna linjen?
Dessutom vill jag fråga också psykiska samt fysiska testerna blir dessa tester inom aspirantutbildningen?ifall det är inom aspirant praktiken om jag inte klarar första gången måste jag läsa hela högskolan om i 2,5 år?
Mvh

Svar:

03 sep 2023

Hej,

Vad roligt att du vill bli polis!  Du blir polis på polishögskolan. För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). Så länge du får det så blir du behörig oavsett vilket program du väljer.  Barn- och fritidsprogrammet är ett bra val men kolla med din skola att du får allt du behöver.

För att bli behörig till Polis finns det, förutom ovanstående krav, fler krav man måste klara av (som är viktigare än betygen). T.ex. finns det medicinska, psykologiska och fysiska krav. Då kan det handla om syn- och hörselkrav, muskelstyrka och simkunnighet. Du gör testerna innan du blir antagen så det är inget du kommer att inte klara senare.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information