Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag blanda två gymnasieprogram?

30 aug 2023
FRÅGA
Hej! Jag går i årskurs 9 och har börjat funderna extremt mycket på vad jag faktiskt vill studera i gymnasiet och jag har kommit fram till två program jag skulle vara intresseras av. Jag är 99% säker på att jag vill gå den humanistiska linjen då jag vill lära mig mer om kultur, språk och människor men jag har alltid gillat fotografi och film. Fotografi är mer mitt intresse men jag skulle vilja lära mer mer om film, även fast jag inte kan så mycket om det. Min fråga är då, är det möjligt att välja två program, men bara foto och film inom estetiska eller måste jag även gå bild inriktningen? Kan jag ens välja dessa två samtidigt?

Blir väldigt tacksam ifall ni svarar..

Svar:

31 aug 2023

Hej,

Nej, du kan inte välja två program eller inriktningar samtidigt men du kan kanske lägga till några av kurserna från den inriktning du inte väljer. Du kan prata med skolan du väljer om det. Om du till exempel väljer det Humanistiska programmet  kanske du kan välja foto och film kurser i ditt individuella val. Men det går bara om skolan kan erbjuda det.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information