Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Får jag gå IM?

25 aug 2023
FRÅGA

Hej jag har det väldigt tufft just nu och vet inte vad jag ska göra.


Läraren säger att jag är för bra för att komma in på im men det tycker inte jag. Jag tycker att jag saknar enkla grunder till nian och att im kanske skulle kunna hjälpa mig att få något igång men att jag främst lär mig enkel matte. Allt detta leder nu till att jag inte alls vill gå till skolan för att jag inte kom in på det jag ville. Och jag har ångest för jag har en stark magkänsla om vad som kommer hända.

Svar:

25 aug 2023

Hej,

Vad tråkigt att höra att du har det tufft! Jag måste korta ner din fråga för att hålla den helt anonym men jag har läst hela din fråga.

IM-Programmet är för dig som inte fått godkänt i grundskoleämnen på högstadiet och därmed inte har behörighet att söka ett nationellt gymnasieprogram. Om du har godkända betyg och behörighet till nationellt gymnasieprogram kan du inte välja att läsa Introduktionsprogrammet (IM). Om du inte har behörighet till gymnasiet bör du alltså kunna söka IM om du vill det. Så prata med gymnasieantagningen så kan de kanske hjälpa dig att hitta en skola där du kan gå IM.

Lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information