Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur byter man gymnasium?

22 aug 2023
FRÅGA
Hej!
Jag har nu i hösten börjat på en gymnasieskola men det känns inte helt rätt. Jag skulle gärna vilja ha möjligheten att byta skola, hur gör jag för att kunna ställa mig i något slags kösystem för att byta skola? Går det att på något sätt ändra om i gymnasieantagningen så att jag står som reserv på dem skolor jag vill byta till?

Svar:

23 aug 2023

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieprogram eller gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på din nuvarande skola. Ni kan tillsammans ta reda på vilken utbildning som passar dina intressen och framtidsplaner bättre. Därefter hjälper studie- och yrkesvägledaren dig att kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till för ta reda på om det finns en ledig plats åt dig.

Det kan vara svårt att hitta en skola med en ledig plats så kontakta gärna flera skolor. Om de har en kö så kan du ställa dig i den.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information