Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag sjuksköterska efter Samhällsprogrammet?

07 aug 2023
FRÅGA
Hej!
Jag ska börja gymnasiet den här terminen och har valt samhällbeteende, men jag börjar oroa mig för att det inte blir som jag hade tänkt mig. Vad lär man sig på sam beteende och kan jag jobba inom hälsa och sjukvård efter gymnasiet? Kan jag t.ex kunna bli sjuksköterska eller borde jag ändra till vård och omsorg?

Svar:

07 aug 2023

Hej,

På samhällsvetenskapsprogrammet får du en bred utbildning som gör dig redo för studier vid högskola och universitet. Under dina tre år på programmet får du breda kunskaper inom ämnen som samhällsvetenskap, psykologi, historia, geografi, ekonomi och mycket mer! Du får även ta del av aktuella samhällsfrågor och fördjupa dina kunskaper inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet passar dig som vill plugga vidare och få en bred och allmänbildande utbildning. 

För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs grundläggande behörighet +  Matematik 2, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1. Du kan få den här behörigheten från Samhällsvetenskapsprogrammet bara du lägger till Naturkunskap 2. Prata med din skola om att lägga till den kursen till exempel i ditt individuella val. Då kan du fortsätta till Sjuksköterskeprogrammet direkt efter gymnasiet. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information