Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur funkar utlandsstudier?

27 jul 2023
FRÅGA
Hej! Jag skrev till er tidigare men fick inget svar så jag testar att skriva här 😊
Jag har gått ut gymnasiet åk 1 med inriktning teater & undrar om det är möjligt för mig att studera utomlands under åk 2 eller 3 med teater inriktning? Alternativt annan inriktning men helst teater.

Tänkte främst på att studera på svensk eller engelsk/internationell skola, funkar det?Om det finns andra alternativ för mig för att få studera utomlands tar jag gärna dom!

Med vänlig hälsning,

Svar:

09 aug 2023

Hej,

Det är bäst att du tar upp frågan med en studie-och yrkesvägledare på din skola som vet hur ditt program ser ut och kanske kan hjälpa dig hitta en lämplig annan skola utomlands. Men du kan också hitta information om hur utlandsstudier fungerar här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/utlandsstudier/. Sedan kan du planera dina utlandsstudier efter vad som passar dig. Det finns olika sätt att lägga hela eller delar av sina gymnasiestudier utomlands så det är bra om du läser på lite om det innan du går vidare. Det finns flera organisationer som kan hjälpa dig planera också, du hittar dem om du klickar dig vidare på länkarna. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information