Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Är jag behörig till läkarutbildningen?

18 jun 2023
FRÅGA
Hej! Jag tänker gå på amerikanska gymnasiet i Halmstad och gå på det naturvetenskapsprogrammet. Det jag undrar är måste jag gå inriktning natur eller kan jag välja inriktning natur och samhälle för att bli läkare. Jag vet att kurserna som behövs är förutom svenska, matte, engelska också kemi 2, biologi 2 och fysik 2. I kursplanen på amerikanska gymnasiet så finns dessa kurser inom båda inrikningarna men på oilka "avdelningar om du förstår vad jag menar. Så kan jag gå natur samhäll eller måste jag gå natur natur. Du får jätte gärna gå in och kolla själv på kursplanen: https://www.amerikanskagymnasiet.se/program/naturvetenskapsprogrammet/

Svar:

19 jun 2023

Hej,

Ja, det bör ju gå bra så länge du får alla kurser du behöver men kolla helst direkt med skolan innan du väljer. Vad jag kan se så verkar det som att du kan välja till de kurser du behöver även om du väljer den samhällsvetenskapliga inriktningen.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information