Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad krävs för att jobba på Migrationsverket?

28 maj 2023
FRÅGA
Hej jag har läst två år natur natur dvs naturkunskap och jag valde att läsa natursamhälle i trean. Jag är intresserad av att att jobba i migrationsverkets verket och jag ville läsa universitet bara tre år. Så man ska söka till statsvetenskap men vilka kurser/behörighet är det för statsvetenskap och att jobba i migrationsverkets.

Svar:

30 maj 2023

Hej,

Det finns flera olika jobb man kan ha på Migrationsverket. Den största delen av verksamheten arbetar med att pröva ansökningar från människor som vill bosätta sig i Sverige. Det finns också möjligheter till att arbeta inom till exempel kvalitetsutveckling, kommunikation, ekonomi, HR, IT med mera. De flesta som jobbar på Migrationsverket har en akademisk utbildning inom juridik, rättsvetenskap, ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller sociologi. 

Det finns alltså flera utbildningar att välja på så det bästa skulle vara om du kunde läsa på lite mer om de olika utbildningarna och se vilken som intresserar dig mest. Sedan kollar du upp behörigheten för det högskoleprogram du vill gå. Statsvetarprogrammet har följande behörighetskrav:grundläggande behörighet, Matematik 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information