Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vad gör jag om jag mår dåligt i skolan?

20 apr 2023
FRÅGA
Hej! Jag har haft de väldigt tufft i skolan och mår inte bra mentalt riktigt har så mycket ångest för skolan. Jag sökte skolan där jag hellre ville gå men råka göra misstaget att sätta de som andrahandsval, vilken skulle du säga att är en bättre skola?

Svar:

16 maj 2023

Hej, 

Vad tråkigt att höra att du inte mår så bra. Jag rekommenderar dig att kontakta skolan och berättar för någon hur du mår. Exempelvis skolsköterska eller kurator finns där för att hjälpa och stötta elever i deras välmående. Om det är så att du kan behöva byta skola för att du ska må bättre så kan studie-och yrkesvägledaren i din skola hjälpa dig med det. 

Men det är mycket viktigt att du diskuterar detta med din egen skola eftersom bara de kan hjälpa dig hitta lösningar så gör det så snart som möjligt. Sedan kan du ta kontakt med läkare och psykologer även utanför skolan eftersom det kan vara så att du behöver mer hjälp.

Jag kan inte svara på vilken skola som är bäst, det handlar om vad som passar dig bäst. Din SYV i skolan bör kunna hjälpa dig att komma fram till det. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information