Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Svenska skolan i Paris

09 apr 2023
FRÅGA
Hej!!
Jag har en fråga angående min gymnasieutbildning.
Jag har alltid haft väldigt många drömmar som jag vill uppfylla, exempelvis så har jag alltid viljat utbilda mig till någonting inom sjukvård, helst vill jag utbilda mig till både apotekare och dermatolog men jag vet att det kanske är lite för tidigt att tänka på det.
Just nu tänker jag på vilket gymnasium jag vill börja på och jag hittade denna sidan. Jag vill gärna gå naturvetenskapsprogrammet.
Dessutom älskar jag att resa mer än allt annat, jag såg att det finns ett Svenskt gymnasium/högskola i Paris vilket verkligen chockade mig! Jag undrar bara ifall det skulle kosta pengar för min utbildning i den svenska skolan i Paris.
Tack så mycket, ha en bra dag! :)

Svar:

30 maj 2023

Hej,

Såhär skriver svenska skolan i paris om det: Skolavgiften för läsåret 2023-2024 är 15 660 € och anmälningsavgiften* är 200 €. I skolavgiften ingår en trerätters näringsrik skollunch, läroböcker, studiebesök, skolresa samt utflykter. Alla elever behöver ett buss- och tunnelbanekort, “Carte Imagine-R”, som för läsåret 22-23 kostade 420 €.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information