Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Måste man gå om en klass i gymnaiset?

02 mar 2023
FRÅGA
Hej
Sonen går i ettan på gymnasiet. Han har sedan v 7 haft 100% frånvaro med anledning av att han känner sig utanför i sin klass. Vi har haft kontakt med rektor och kurator för att han ska få byta klass. Han har gott om vänner i de andra klasserna på samma program. Han får inte byta klass förrän till sommaren. Detta innebär att han inte kommer kunna vara i skolan resten av terminen då han mår så dåligt i sin klass. Han har inga svårigheter kunskapsmässigt, har höga betyg. Kan han bli tvingad att gå om ettan eller kan han fortsätta i tvåan för att parallellt komplettera de kurser han har missat?

Svar:

06 mar 2023

Hej,

Vad tråkigt att höra att han inte trivs i sin klass! Det är rektorn på skolan som bestämmer om en elev ska gå om eller inte så kolla med hen. Om det finns en ledig plats på programmet han vill gå i en annan klass så skulle jag gissa att det inte finns någon anledning till att han skulle gå om ettan.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information