Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur får jag klart gymnasiet?

01 mar 2023
FRÅGA
Hej!
Jag hoppade av gymnasiet i början av åk 3 och skulle nu vilja plugga in så jag får en fullständig gymnasieutbildning. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska gå till väga. Vill gärna läsa på distans då jag bor utomlands för tillfället. Jag gick vård och omsorg men känner inte att det är nåt jag brinner för så undrar också om man kan bara läsa några separata kurser eller om jag måste läsa dem jag har kvar på vårdprogrammet? Samt hur räknar jag ut mina meritpoäng på dem betygen jag har från åk 2? Tack på förhand!

MVH

Svar:

01 mar 2023

Hej,

Du kan göra det via Komvux men då måste du tyvärr bo i Sverige så du måste kanske fundera på om det finns andra alternativ där du bor eller om du vill vänta och komma tillbaka till Sverige för att göra klart gymnasiet. Du behöver inte gå samma program men de kan vara det snabbaste sättet att bli klar. Komvux hjälper dig att göra en studieplan som passar dig. du kan inte räkna ut en meritpoäng som kommer stämma innan du är klar med gymnasiet men här kan du hitta information om hur man gör

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information