Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur funkar byte av gymnasium?

13 feb 2023
FRÅGA
Hej. Jag går just nu ettan i gymnasiet och vill byta i tvåan. Men jag har en fråga. Jag undrar ifall man kommer in med meriten man fick i 9an eller om man kommer in med poängen/meriten man får nu i slutet av ettan. Mina poäng var betydligt mycket bättre i 9an och undrar ifall det är svårt att komma in ifall betygen nu i ettan inte är så jätte bra.
Tack för svar i förhand.

Svar:

15 feb 2023

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieskolan du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser.

Ni tar också reda på om det du har läst hittills motsvarar den nya gymnasieutbildningens kurser. Blir de inte tillgodoräknade kan du behöva gå om ett år, eller läsa extra kurser vid sidan om. Hur det blir för dig kan jag inte säga utan du måste ta reda på det genom din SYV i skolan. Du söker inte in igen till åk 1 ifall det blir ett byte.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information