Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasium utan att gå om?

05 feb 2023
FRÅGA
Hej!

Jag går ekonomiprogrammet (ettan) inriktning juridik men har sedan länge haft tankar om programmet verkligen är för mig. Skolan är ändå väldigt bra, och erbjuder naturprogrammet. Jag har dock inte merit för just den skolan så jag kommer behöva byta skola om jag skulle byta program. Är det möjligt för mig att byta till naturprogrammet just nu eller är det för sent, och kommer jag behöva gå om ett år?

Svar:

06 feb 2023

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieskolan du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser.

Ni tar också reda på om det du har läst hittills motsvarar den nya gymnasieutbildningens kurser. Blir de inte tillgodoräknade kan du behöva gå om ett år, eller läsa extra kurser vid sidan om. Hur det blir för dig kan jag inte säga utan du måste ta reda på det genom din SYV i skolan.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information