Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasieprogram?

05 feb 2023
FRÅGA
Hej
Jag går el och energi programmet men jag känner att ekonomi programmet passar mig bättre, el och energi är ju ett yrkesförberedande program när ekonomi är ett högskoleförberedande så finns det någon chans att kunna byta program i mitten av åk 1, jag har inga problem med att gå om ett år, och kollar skolan på betygen ifrån åk 9 i grundskolan?

Svar:

06 feb 2023

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieskolan du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser.

Ni tar också reda på om det du har läst hittills motsvarar den nya gymnasieutbildningens kurser. Blir de inte tillgodoräknade kan du behöva gå om ett år, eller läsa extra kurser vid sidan om. Hur det blir för dig kan jag inte säga utan du måste ta reda på det genom din SYV i skolan.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information