Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag söka till Estetiska programmet?

27 dec 2022
FRÅGA
Jag ska söka gymnasium i februari och är fortfarande inte säker på vad jag vill gå för linje. Jag har inget större intresse för skolan, men i år fick vi välja elevens val och jag valde musik som jag nu fastnat för. Jag har haft intresse för musik genom livet överlag och gick på piano i några år och kan därför grunderna, men nu har jag börjat fokusera inom gitarr. Min fråga handlar dock om hur bra man måste vara för att söka es musik? Finns det några krav? Jag är ivrig att lära mig mer men det finns mycket jag fortfarande inte kan, jag är inte hellt nybörjare eller så och kan defenitivt grunderna inom gitarr och studerar det både hemma och i skolan. Men jag är fortfarande osäker på om jag är bra nog att söka

Svar:

29 dec 2022

Hej,

Det är inget problem. Många som söker har ingen eller väldigt lite erfarenhet innan de börjar läsa på Estetiska programmet. Det kan hända att du får göra ett antagningsprov för att komma in på skolan du vill gå så det är jättebra att du övar på dina instrument.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information