Vilket program ska jag välja om jag vill bli företagare?

09 dec 2022
FRÅGA
Hej jag går första året på gymnasiet ssmhällkunskap programmet kan man bli där business women Elle måste det vara ekonomiprogrammet?

Svar:

12 dec 2022

Hej,

Vad roligt att du vill jobba inom handel och ekonomi! jag är osäker på exakt vad du vill göra som affärskvinna men du kan bli egen företagare oavsett vilket gymnasieprogram du går. På Ekonomiprogrammet har man ju minst en kurs i företagsekonomi och tycker du att det verkar mycket intressantare än kurserna på Samhällsprogrammet så kanske det är ett bättre val. Titta noga på vilka kurser som ingår i de två programmen och avgör efter det vilket program du tycker är intressantast. Här kan du se vad som ingår i Ekonomiprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet#moreAboutSearch och här vad som ingår i Samhällsvetenskapsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet#moreAboutSearch. 

Om du vill läsa företagsekonomi på högskola/universitet efter gymnasiet så behöver du kursen matte 3. den ingår i Ekonomiprogrammets inrikting Ekonomi. Om du väljer Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du kolla med skolan att du kan välja till matte 3. 

Lycka till med valet! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information