Vilka stipendier kan man söka som gymnasieelev?

01 nov 2022
FRÅGA
Hej. Kan man få tips om det finns någon fond eller stependium man kan söka pengar från. Dottern går på gymnasiet i, , bor där. Får lite bidrag från CSN, men tänkte om man kunde söka något mer till hjälp för boendet? Kan ni ge något tips? Tack på förhand!

Svar:

02 nov 2022

Hej,

Det som kan vara bra att tänka på är att först och främst veta vilka sorters stipendier du vill söka, för att det finns så många olika för olika ändamål. Det är svårt att ge exempel på stiftelser och fonder som delar ut stipendium för att det finns olika krav på alla, det kan handla om inkomst, var man är folkbokförd eller var man är född, vilken skola och utbildning man går på och mycket mer. 

Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare för att se om skolan kan hjälpa dig komma in på t.ex.www.globalgant.com de har information om svenska stiftelser och fonder. Fråga även om skolan samarbetar eller är knutna med någon stiftelse och kan hjälpa dig söka. Du kan även söka dig vidare och se om det finns en matchning på denna gemensamma databas för länsstyrelser när det kommer till stiftelser: http://web05.lansstyrelsen.se/stift/StiftWeb/SSearch.aspx

Stort lycka till!/ Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information