Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

inackorderingstillägg

29 okt 2022
FRÅGA
Hej,

Jag undrar om det finns någon gymnasieutbildning som ger inackordingstillägg för den som bor i Stockholms län. Alltså finns det någon gymnasieutbildning som inte finns där?

Svar:

30 okt 2022

Hej, 

Det finns ett par krav som man måste uppfylla för att kunna få inackorderingstillägg utöver det vanliga studiebidraget. Hur mycket pengar du får i inackorderingstillägg bestäms utifrån hur långt bort du bor från skolan, oftast räknas det i kilometer. Bland annat måste du uppfylla dessa tre krav: först måste du studera på heltid och programmet du går ska ge rätt till inackorderingstillägg. Till sist ska programmet och inriktningen du har valt inte finnas på din hemort, alltså att det tar minst två timmar per dag att resa mellan skolan och ditt föräldrahem, som det gör för dig. Här kan du läsa mer om inackorderingstillägg: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/studiehjalp-4270.  Vi har tyvärr ingen lista på skolor som uppfyller kraven så jag kan inte ge dig det. 

Bästa hälsningar! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information