Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag gå gymnasiet på annan ort?

23 okt 2022
FRÅGA
Hej!
Jag går sista året i grundskolan och funderar på att gå på gymnasium i Malmö men bor 2,5 timmar ifrån. Är det värt att pendla eller ska man kolla upp studentbostad? isådanfall hur fungerar det när man inte är över 18 ännu? kan inte hitta något om bostäder för folk som går på gymnasiet utan bara för högskola/universitet i malmö.

//mvh

Svar:

24 okt 2022

Hej,

Det låter väldigt långt att pendla 5 timmar per dag till sin gymnasieskola. Risken blir ganska stor att man inte orkar med det i längden och då måste hoppa av. 

Om du vill flytta för att komma närmare din gymnasieskola kan du se om skolan du är intresserad av/har sökt har internat eller erbjuder någon form av boende som är kopplat till skolan. I annat fall kanske de kan hjälpa till med att hitta studentboenden om man bor en bit bort och vill flytta närmare skolan, eller hjälpa till med kontakter så man kan prata med rätt personer angående detta. 

Om dessa saker inte är möjliga och du fortfarande vill flytta kan det vara upp till dig och dina föräldrar att hitta ett boende och stå för kostnaderna. Det kan vara så att du eventuellt har rätt till någon form av bidrag, då kan du direkt kontakta CSN och fråga. 

Lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information