Vad kan jag bli efter Estetiska programmet?

22 sep 2022
FRÅGA
Hej!
Hur ska jag veta vad jag vill välja? Är både intresserad av musik, äventyrsturism. Och vad kan man bli om man pluggar just musik (instrument) på estetiska programmet? Samt äventyrsturism?

Svar:

25 sep 2022

Hej,

Estetiska programmet kan vara ett passande val för dig som vill ha ett estetiskt yrke i framtiden eller jobba inom kultur. Här kan du läsa om vilka jobb som kan vara passande efter att ha gått Estetiska programmet: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/yrken-efter-estetiska-programmet-12329.

Men du behöver inte studera vidare inom det estetiska området om du kommer på andra tankar senare. Eftersom programmet är högskoleförberedande får du grundläggande behörighet till universitet/högskola. Och ofta har du särskild behörighet inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Är det något som du kommer på att du saknar till en viss högskoleutbildning som du vill söka så kan du lägga till extra kurser under din gymnasietid. Du kan också läsa till kurser på Komvux efter programmet.

Äventyrsturism är inte ett av de nationella programmen, utan en specialvariant, så jag rekommenderar att du frågar skolan det handlar om angående detta.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information