Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur blir jag pilot?

25 jun 2022
FRÅGA
Hej! jag har vart inne på att bli antingen pilot eller läkare men vet att de tar väldigt lång tid att bli läkare och har inte direkt det tålamodet xD men undrar dock hur de är att bli pilot, om man behöver gå någon speciell linje för hade tänk gå ekonomi juridik. och hur lång tid tar de egentligen tills man är officiellt en trafikflygare för ett flygbolag? tack för du tog din tid att hjälpa mig MvH anonym

Svar:

27 jun 2022

Hej,

Det kan vara bra att fundera på vilken utbildning till pilot som du vill gå och kolla upp vad som är behörighetskraven för just den utbildningen. Det kan du göra genom att söka på pilot på söksidan Studentum.se. 

För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 2b och Engelska 6. Så länge du får med dig dessa kurser spelar det ingen roll vilket program du går men Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet har alla dessa kurser utan att du behöver lägga till något. Vilka betyg som krävs måste du kolla upp med den utbildning som du vill gå.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information