Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kommer jag in på det gymnasieprogram jag vill gå?

23 jun 2022
FRÅGA
Oro över ifall jag kommer in.

Hej jag hade ansökt till Samhäll Beteende. När jag kollar på förra årets antagningspoäng ser jag hur det var 272.5 poäng för att komma in, men preliminära är 262.5. I år var preliminära 267.5. Jag gick ur 9an med 272,5 poäng prick. Min oro nu är att om man kollar på mönster i förra åren så är det en hög sannolikhet att jag missar programmet med ett par poäng. Är mina odds låga? Jag försöker även räkna med att gymnasiet nu har blivit större eftersom att de har flyttat in till en ny lokal och sagt att de kommer att släppa in fler elever så jag hoppas på att det kan sänka antagningen lite. Men är mina odds låga? Hur fungerar reservantagningen annars?

Jag sökte även till ekonomi juridik som andrahandsval eftersom att man är psykolgi behörig av den programmen också. Är det möjligt att byta efter man har kommit in och inte är nöjd med programmet.

Tack o hej.

Svar:

27 jun 2022

Hej,

Det är absolut möjligt att du kommer in. Man kan tyvärr inte veta hur stor chansen är men har du över vad programmet tidigare krävt så är det iallafall bra så jag skulle inte säga att dina odds är låga. Får du inte en plats hamnar du i kö och kan få en plats senare i reservantagningen.

Det är möjligt att byta gymnasieprogram men det är inget man kan räkna med eftersom det då måste finnas en ledig plats på programmet man vill byta till.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information