Är Naturvetenskapsprogrammet för svårt för mig?

04 jun 2022
FRÅGA
Hej. Jag börjar nian till hösten och vill väldigt gärna gå naturvetenskapliga programmet men har lite frågor. Jag har 280 merit och har B/A i fysik och biologi och C i kemi samt D i matte och jag undrar om jag måste vara bättre i dem ämnena för att gå natur. Jag gillar skolan väldigt mycket, är alltid väldigt motiverad och är beredd på att lägga ner den tid som krävs men är rädd för att det kommer vara för svårt. Ska jag gå natur eller ska jag tänka om?

Svar:

07 jun 2022

Hej,

Din fråga är tyvärr omöjlig att svara på. Ingen kan veta vad som blir svårt eller lätt för dig förutom du själv. Du kan börja med att titta på exakt vilka kurser som ingår i Natur. Det kan du göra längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet.  Om man tycker att naturvetenskapliga ämnen som matte, biologi och fysik är svårt så kommer man troligen att tycka att Naturvetenskapsprogrammet är svårt. 

Men om du tror att det kommer bli svårt för dig men ändå vill gå programmet får du fundera på om du känner dig tillräckligt motiverad och om du orkar att lägga mycket tid på skolan. Om du verkligen vill det och anstränger dig så tror jag säkert att du klarar det. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information