Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasieprogram?

02 jun 2022
FRÅGA
Hej,
Jag har gått i ett gymnasie i 2 år inom handel och service lärling programmet men jag trivdes inte på den skola så jag går inte där längre men jag skulle vilja börja mitt tredje år på en annan skola och fortsätta min utbildning fast med mindre praktik veckor t.ex. Så därför undrar jag om det finns en möjlighet för det och hur går jag tillväga.

Svar:

06 jun 2022

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieskolan du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser.

Ni tar också reda på om det du har läst hittills motsvarar den nya gymnasieutbildningens kurser. Blir de inte tillgodoräknade kan du behöva gå om ett år, eller läsa extra kurser vid sidan om. Hur det blir för dig kan jag inte säga utan du måste ta reda på det genom din SYV i skolan.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information