Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket gymnasieprogram ska jag gå?

02 maj 2022
FRÅGA
Hej! Jag har beslutsångest över vad jag ska välja för linje. Jag väljer mellan sam sam, sam beteende och handel. Jag vill helst gå Samhälle, men det är bara det att jag helst vill undvika muntliga redovisningar och andra muntliga arbeten så som t.ex grupparbeten. Dessutom har jag väldigt svårt för maten och tänker att jag kanske inte kommer klara av det. Samt att jag inte haft en riktig spanska lärare på 3 år och kan i princip ingen spanska. Jag har merit så jag kommer in på programmet, men känner mig inte säker på att jag kommer klara av programmet. Är det bättre att välja handel som är lite enklare då? 😊

Svar:

03 maj 2022

Hej,

Det är tyvärr svårt att undvika muntlig redovisning på gymnasiet oavsett program så tänk inte på det när du väljer program. Välj istället det program du tycker verkar intressantast. Sedan tar du kontakt med skolkurator, skolsköterska eller någon annan personal på skolan och berättar om dina svårigheter så att du får hjälp med det. De kan stötta dig med muntliga redovisningar och grupparbeten så att du blir bättre på det. Du behöver också prata med dina lärare i matte och spanska om dina svårigheter där. Det går att förbättra sig och kanske känns det helt annorlunda i gymnasiet så det är synd om du begränsar dig på grund av det. 

Prata gärna om detta med någon i din nuvarande skola så du kan börja få hjälp redan nu.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information