Beteendevetenskap, Naturvetenskap och läkare

26 okt 2011
FRÅGA
Hej! Jag vill funderar på att bli psykolog eller läkare. För att bli läkare ska man välja linjen naturvetenskap Men problemet är att jag inte är så jätte bra på NO ämnena och matte. Jag ligger mellan gränsen på G och VG på dem ämnena. Och för att bli läkare behöver man tydligen 20 poäng när man går ut gymnasiet (MVG i alla ämnen). Därför undrar jag om man kan välja samhällsbeteende i gymnasiet, fast när man går ut gymnasiet läser man till läkare i universitetet?

VÄLDIGT tacksam för svar!

Svar:

Hej,

Naturvetenskapsprogrammet är mest passande om man vill läsa vidare till läkare eller psykolog. Anledningen är att Läkarlinjen kräver att man har läst NO ämnena och Matematik på en hög nivå. Den nivån får man inte på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap. Det finns däremot möjlighet att läsa till dessa ämnen om du vill söka in till läkarlinjen efter gymnasiet. 

Men om du är mer intresserad av Samhällsvetenskap med inriktning Beteendevetenskap så ska du välja det. Man presterar bättre om man studerar något man är intresserad av.

Gör utbildningstestet och se vilken profil du blir!

Så svaret på din fråga är att du absolut har möjlighet till att läsa vidare till läkare trots att du går Samhälle, Beteendevetenskap men du kommer få läsa till No ämnena och Matematik antingen efteråt eller vid sidan om programmet. Så du kommer inte komma ifrån de ämnena.

Lycka till med ditt gymnasietval!

Hälsningar,

Sanna Erlandsson på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information