Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Individuella val

31 jan 2022
FRÅGA
Finns det något sätt att se vilka gymnasium som erbjuder psykologi eller filosofi till Naturprogrammet. I många fall går båda att väljas till med individuellt val, men inga skolor jag har pratat med kan garantera att de erbjuder några av dessa ämnen i det inviduella valet. Vissa skolor erbjuder till åtminstone en av dem med i sin profil, vilket ger en stor trygghet. Dock har jag ingen aning hut jag ska ta reda på vilka skolor som erbjuder detta, för utom med extremt tidskrävande trial and error.

Svar:

03 feb 2022

Hej! 

Det är som du säger inte helt enkelt att veta vilka individuella val en skola erbjuder, dessa kan dessutom förändras från år till år beroende på faktorer som tillgänglighet av lärare. Vad jag vet finns tyvärr ingen "lista" eller likande för att hjälpa dig utan det är enskild kontakt med varje skola som gäller. Att välja ett program med en av kurserna i sin profil kan vara ett sätt att garantera att du åtminstone får en av kurserna med dig från gymnasiet. Söker du kommunal gymnasieskola kan det kanske vara värt att undersöka fall skolorna kan samarbeta med varandra gällande individuella val och att du i sånt fall kan läsa kursen på en annan gymnasieskola. I värsta fall kan du läsa upp  kursen/kurserna på komvux efter din gymnasietid. Kanske inte riktigt svaret du hoppades på men är tyvärr så det ser ut! 

Vänliga hälsingar 

Cecilia, syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information