Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Bli kriminaltekniker

26 jan 2022
FRÅGA
Hej!
Jag vill utbilda mig till kriminal tekniker, min första tanke var att välja Ekonomi-Juridik programmet eftersom jag tänkte det skulle vara intressant samt ge en bra färdigheter för min vidareutbildning.
Nu har jag börjat tveka, är samhäll-beteende med inriktning kriminologi bättre för att utbildas till kriminal tekniker?

Svar:

30 jan 2022

Hej! 

Här på polisens hemsida läser jag att de flesta kriminaltekniker har polisutbildning i grunden. Detta innebär i sånt fall att polishögskolan är ett alternativ för dig och du behöver i sånt fall kontrollera att du bli behörig till den utbildningen. Du får grundläggande behörighet för vidare studier av att gå samhällsprogrammet och utöver det behöver du ha läst 

-Svenska 3 

-Engelska 6 

-Samhällskunskap 1b alternativt 1a1 och 1a2 

Alla dessa kurser får du med dig från Ekonomi och samhällsprogrammet oavsett inrikting så din behörighet är klar oavsett vilken inrikting du väljer. Därför kan det vara klokt att välja de programmet som känns mest rätt för dig, kanske kan du titta upp möjligheterna att få besöka de olika programmen för att få en känsla för vad som är rätt för dig. 

Vänliga hälsingar 

cecilia, syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information