Flytta utomlands och läsa IB

16 jan 2022
FRÅGA
Hej!
Jag går första året på natur natur just nu. Nästa år ska jag och min familj flytta utomlands, och ska bo där i två år. Dit vi ska finns inte svenskaskolan, så jag måste välja antingen IB linjen eller EB linjen och skulle börja om från början och gå två år. Måste komplettera med något ämne här i Sverige om jag vill läsa IB eller EB linjen utomlands?

Jag vet att här i Sverige går man tre år om man läser IB linjen där det första året är ett förberedande år. Är det förberedande året nödvändigt för att gå IB linjen eller har vi det här i Sverige för att de eleverna som väljer den linjen ska gå ut med alla andra?

Svar:

20 jan 2022

Hej! 

Jag tror inte att du behöver komplettera med något ämne för att bli behörig för att söka ett IB program utomlands men tycker du ska kontakta aktuell skola för att vara helt säker. Jag funderar dock hur det kommer bli med din behörighet för högre utbildning i det svenska utbildningssystemet när du läser på en utländsk ib skola. För att få grundläggande behörighet i Sverige behöver du ha läst svenska 3, matematik 1 samt engelska 6, jag rekommenderar att du kontaktar studie och yrkesvägledaren på din skola för att klargöra vad som gäller i din situation. Lycka till med den framtida flytten! 

Vänliga hälsningar 

Cecilia, Syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information