Utbildning flygledare

09 jan 2022
FRÅGA
Hej! Jag går i 9:an för tillfället men jag är ganska stressad inför gymnasievalet då jag undrar ganska mycket om några saker.

Jag har börjar fördjupa mig i flygledare-arbetet då jag tycker det är kul och det är min dröm. Jag har även provat att söka fakta om det och vad som krävs för att kunna få själva jobbet. Jag har också läst att det är bara en gymnasieutbildning, stämmer det?

Jag har även sett att man ska vara godkänd i matematik/svenska A/1 och Engelska A/5, vad innebär det? Är det samma sak som matte 1a och engelska 5?

Jag undrar också om hur utbildningen går till, behöver man söka jobb själv efter gymnasiet eller erbjuder någon hjälp?

Tack i förhand!

Svar:

11 jan 2022

Hej! 
Du är inte ensam om att ha funderingar och känna stress inför valet av gymnasie. I denna artikel kan du läsa mer om hur du blir flygledare och även få information om yrket i sig.  Du behöver ha minst godkänt i matematik 1a, engelska 5 och svenska 1 för att kunna bli flygledare övriga matematik A, svenska A och Engelska A syftar till namnet på gamla gymnasiekurser så inget som påverkar dig. 

Hur utbildningen går till rent praktiskt får du vända dig till de som anordnar utbildningen och fråga. Jag tipsar dig att söka hjälp hos studie och yrkesvägledaren på din skola för att få stöttning inför ditt val. 

Lycka till med framtida studier ! 

Cecilia studie och yrkesvägledare på gymnasiet.se 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information