Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Komma in på civilekonom

09 jan 2022
FRÅGA
Hej
Jag har läst teknik samhällsbyggnad och miljö.
Valde till Ma4, Fy2, idh2 och företagsekonomi som tillval. Problemet nu är att mina meriter är för låga för att jag ska kunna söka in på civilekonom. Hur bör jag gå till väga? Ska jag satsa krutet på Hp? Eller kan jag läsa upp mina betyg också? Hur?
Hört att läsa tekniskt basår kan ge garanterad plats på civilingenjör men målet är civilekonom finns det något liknande?
Med vänlig hälsning, En förvirrad Joel

Svar:

12 jan 2022

Hej Joel! 
Du nämner ingeting om vilket universitet/högskola som du är intresserad av att läsa på, jag råder dig att titta upp snittet på flera olika lärosäten då poängen kan skilja sig mycket mellan de olika skolorna och också från år till år. Som du nämner är både högskoleprovet och att läsa upp betygen en möjlig väg att gå för att höja dina chanser att komma in på din önskade utbildning men det är svårt för mig att avgöra vad som är bäst för dig, du måste känna efter vad som känns mest rätt för dig. Vill du läsa upp betygen kontaktar du komvux i din hemkommun, på komvux kan du även söka hjälp hos en studie och yrkesvägledare för att göra en planering för framtida studier! Lycka till med framtida studier 

Vänliga hälsningar

Cecilia 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information