Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag mår så himla dåligt på skolan, vad ska jag göra?

06 jan 2022
FRÅGA
hej! jag går första året på gymnasiet. jag har aldrig mått såhär dåligt som jag har mått sedan jag började gymnasiet. jag blir inte mobbad eller liknande men jag känner mig utanför och jag har inga vänner. alla i klassen känner varandra sen innan. jag har försökt att byta skola men alla skolor i stockholm är fulla. jag känner att jag börjar bli desperat och det här påverkar mitt liv oerhört mycket. vad kan jag göra?

Svar:

06 jan 2022

Hej! 

Otroligt tråkigt att höra att du inte trivs i skolan och detta påverkar ditt mående. Jag skulle verkligen rekommendera dig att gå och prata med någon på skolan om hur du känner. Exempelvis kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare eller någon annan du känner förtroende för. Det kan finnas olika alternativ för dig som underlättar din skolgång. 

Just för ett byte behöver det finnas en ledig plats på skolan du önskar byta till för att det ska var möjligt. Din studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig om de vad det finns för möjligheter eller om det kan finnas något annat program du är intresserad utav och kan tänka dig? 

Som sagt, jag råder dig verkligen till att prata med någon om hur du känner och hur du mår för att du ska kunna få den hjälpa du behöver. De finns på skolan för att hjälpa dig. 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information