Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur kan jag komma in på läkarprogrammet om jag får E i alla ämnen?

16 dec 2021
FRÅGA
Hej!
jag har gått första året i gymnasiet och nu går jag tvåan. problemet är att jag vill gå in på läkarprogrammet och jag vet att jag måste ha A i alla ämnen. hur ska jag göra om jag har fått bara E i alla ämnen i första året, vilka alternativ har jag.
jag har hört om att man kan höja upp dom genom en prövning i komvux. kan jag få mer information om hur det här går till ?

Svar:

21 dec 2021

Hej! 

Du kan göra prövning i ämnen på Komvux, ja. Prövning innebär att du på egen hand läser in kursen och sedan tentar av den i form av ett slutprov. Varje prövning kostar 500 kr. Här kan du läsa mer om prövning: https://allastudier.se/tips-o-fakta/hoj-betygen-genom-provning-16814 

Om du har fått behörigheten från gymnasiet men inte betygen räcker kan du även göra högskoleprovet för att öka dina chanser till antagning. Högskoleprovet ges två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren. Du kan då söka med resultatet från provet och få chans att komma in på utbildningen du önskar. Här hittar du information om högskoleprovet: https://allastudier.se/tips-o-fakta/h%C3%B6gskoleprovet-15834 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information