Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag undrar om det går att ha gymnasium utom lands?

14 dec 2021
FRÅGA
Hej! Jag undrar om det går att ha gymnasium utom lands? Jag skulle gärna vilja gå på the brit school i stor britanien skulle det gå?

Svar:

25 dec 2021

Hej! 

Det kan finnas möjlighet att läsa hela gymnasiet utomlands. Det är bra om du tidigt pratar med din studie- och yrkesvägledare på skolan som kan hjälpa dig komma i kontakt med organisationer som tar hand om utlandsstudier. Det finns många olika organisationer som ofta fokuserar på olika former av utlandsstudier, t.ex. om man vill studera på high school eller i en skola i Europa osv. Där kan ni också fråga organisationerna om kostnader, även priset varierar från organisation till organisation men också vart man åker och hur kostnaderna ser ut just där. 

Det finns även möjlighet att åka på utbytesår om du går på gymnasiet i Sverige.

The BRIT School är en av de populäraste skolorna i landet för scenkonst, så det är mycket hård konkurrens. Om du vill gå måste du ansöka och sedan måste du bli intervjuad eller gå på audition, beroende på vilken kurs du vill läsa. Skolan har även bara möjlighet att ta emot en liten del internationella studenter om de visar merit som skiljer sig från mängden. 

Här kan du läsa mer om utlandsstudier på gymnasiet: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/utlandsstudier/ 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information