Jag ska bli mjukvaruingenjör, vad ska jag gå?

07 dec 2021
FRÅGA
He, jag är en åk 9 elev och efter några månader ska jag börja i gymnasiet. Jag ska blir en mjukvaruingenjör. Jag vet inte vilke program kan blir bra för mig i gymnasiet. Jag tänker att gå till NTI men jag vet inte vilken pragram kan hjälpa mig att blir mjukvaruingenjör.

Svar:

14 dec 2021

Hej! 

Teknikprogrammet är ett populärt val för de som är intresserade av programmerings- och ingenjörsområdet. Så det kan vara en idé att läsa på lite om det och kanske kolla upp vilka skolor som har programmet där du bor. Sök på programmet här: https://www.gymnasium.se/,och fyll i din ort i sökningen så får du upp en lista. Alla skolor har olika antagningsstatistik och du kan fråga skolorna själva om den eller söka på den här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

På NTI finns Teknikprogrammet och El- och enerigprogrammet inriktning Dator- & kommunikationsteknik som skulle kunna vara av intresse för dig. Gå in och kolla programstrukturerna och se vad som verkar intressant. Här hittar du NTI och alla program: https://www.gymnasium.se/skola/nti-gymnasiet/ 

Här finns liknande fråga besvarad: https://www.gymnasium.se/Sections/faq/FAQQAA.aspx?questionid=53969&subjectid= 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information