Kan jag få distansundervisning? Jag mår så dåligt av att gå till skolan

06 dec 2021
FRÅGA
Hej,
Jag undrar om man kan få distansundervisning hemifrån under gymnasiet? Jag började ettan på gymnasiet i augusti och kände redan då att jag valt fel linje, tyvärr har ingen skola med annan linje plats för mig så jag måste gå kvar. Jag får väldigt mycket ångest och stress av att ens tänka på skolan och vill verkligen inte gå dit på morgonen! Så finns det möjlighet att ha skola hemifrån?

Svar:

13 dec 2021

Hej! 

Vad tråkigt att du känner att skolan inte alls känns rätt! Om du redan går på en skola är detta ett rektorsbeslut för att kunna få möjlighet distansundervisning. Det krävs även grundliga och särskilda skäl till att få distansundervisning. Jag rekommenderar dig att du pratar med någon på skolan för att kunna se vad det finns för eventuella lösningar i din situation. Du kan ta kontakt med skolans kurator, studie- och yrkesvägledare, din mentor eller rektor. Det kan finnas lösningar för att underlätta din skolgång. 

Det finns ett gymnasium som har all undervisning på distans, om det skulle finnas möjlighet att byta dit. Här kan du läsa mer: https://www.gymnasium.se/sok/distans 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information