Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Finns det något naturbruksprogram med profiliering rävar?

29 nov 2021
FRÅGA
Hej

har en elev som vill gå naturbruksprogrammet och är intresserad av rävar. Finns det någon skola någonstans med denna profilering?
Tack på förhand

Svar:

06 dec 2021

Hej! 

Det finns ingen specifik inriktning för just rävar om du går Naturbruksprogrammet tyvärr. Det finns sex olika inriktningar på programmet: Hästhållning, lantbruk, naturturism, djurvård och skogsbruk och trädgård.

Förslagsvis skulle Djurvård vara lämpliga inriktningar för eleven, eventuellt också Naturturism.

Djurvård lär du dig om djur, djurs beteende och samspelet mellan djur och människor. Inriktningen ger till exempel möjlighet till jobb som djurvårdare, arbete med hundar, eller inom zoofackhandeln. Här kan ni se de skolor som erbjuder Djurvård: https://www.gymnasium.se/sok/naturbruksprogrammet-djurvard 

Naturturism handlar om hur naturresurser kan förvaltas och göras tillgängliga för besökare och hur du kan leda deras naturupplevelse. Inriktningen ger möjlighet till jobb som naturguide, sportfiskeguide, arbete inom jakt och viltvård eller fackhandeln. Här hittar ni de skolor som erbjuder Naturturism: https://www.gymnasium.se/sok/naturbruksprogrammet-naturturism/a100-c4762 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information