Har du tips på hur jag ska välja gymnasium? Inget känns rätt!

25 nov 2021
FRÅGA
Hej, det är egentligen så mycket du kanske behöver veta innan du kan hjälpa mig. Men jag kan bara inte välja, det går inte. Jag tycker inte att nått av alla gymnasium passar in på mig. Jag har kollat var och en av utbildningarna. Besökt skolor med mycket mera. Men jag kan inte hitta en rätt väg liksom. Men jag har varit inne på många men allt bara knyter ihop sig och känns på något vis helt fel. Svår fråga egentligen men har du något tips?

Svar:

02 dec 2021

Hej! 

Gymnasievalet kan ibland kännas lite överväldigande och som att du behöver bestämma hela din framtid precis nu. Så är inte fallet. Om du inte vet vad du vill göra i framtiden kan du utgå ifrån vad du vill göra de kommande tre åren. Det bästa är att välja ett gymnasium som du tror att du kommer trivas på och främst känns roligt! Vad tycker du är kul? Vad är dina intressen? Vilka ämnen gillar du bäst i skolan? Utgå ifrån vad som motiverar dig och vad du gillar. Jag skulle rekommendera dig att prata med din studie- och yrkesvägledare på skolan. Hen finns där för att hjälpa och vägleda dig inför ditt gymnasieval. 

Du kan även göra gymnasietestet på vår hemsida för att få lite inspiration och hjälp i besluten. Du hittar testet här: https://www.gymnasium.se/gymnasieval 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information