Jag vet inte vilket program jag ska byta till?

19 nov 2021
FRÅGA
Hej

Jag går i ettan i natur Sam , men efter att ha gått där i två månader så har jag insett att jag inte är intresserad av att läsa den linjen utan vill byta. Jag har funderat på att byta men de enda linjerna som är lediga i min skola är ekonomi ekonomi och Samsam och jag vet inte riktigt inte vilken linje jag ska ta. För att jag är intresserad av so ämnena men samtidigt vill jag lära mig något nytt såsom företagsekonomi och privatjuridik. Jag har väldigt svårt att välja mellan dessa linjena för jag kommer behöva ta igen vissa ämnen och jag vet inte riktigt om företagsekonomi är lättare att ta igen än naturkunskap.

Förlåt för flummigt skrivet

Svar:

26 nov 2021

Hej! 

Detta måste du utgå ifrån dig själv. Vilka kurser du gillar och vad du tror skulle passa dig bäst. Om någon kurs är svårare än någon annan beror också på vad du har lättare och svårare för i skolan. Om du är intresserad av naturkunskap är det kanske bäst för dig, men om du är mer intresserad av matte och hur företag fungerar är det kanske istället företagsekonomin du ska sikta på. 

Ta en funderare. Gör en plus och minus lista. Vilket känns bäst? Det är så viktigt att du verkligen känner efter inför ditt beslut så att du verkligen hamnar rätt. 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information