Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag vill bli programmerare, vad ska jag gå?

10 nov 2021
FRÅGA
jag vill bli programmerare. Men vad skulle jag behöva i slut poäng för att komma in i ett bra skola som specialer är i programmering och vad skulle vara ett bra merit i sluten av gymnasium som skulle kunna ge mig många alternativ. och kan man programmera i spel istället för robotar m.m.

Svar:

19 nov 2021

Hej! 

Vad spännande med programmering! Ett bra program att gå om man är intresserad av programmering och även spelutveckling är Teknikprogrammet. Programmet har fem inriktningar som du väljer mellan inför åk 2: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, samhällsbyggande och miljö samt teknikvetenskap. På Teknikprogrammet läser du mycket matte och NO-ämnena förutom biologi. Du får en bra behörighet för vidarestudier på högskola efter gymnasiet. Här kan du läsa mer om teknikprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet 

Efter är det många som läser ett högskoleprogram, exempelvis Civilingejörsprogrammet med datainriktning eller en systemvetenskaplig utbildning. Dessa är bra utbildningar för dig som vill bli programmerare/systemutvecklare, även att arbeta med spel. 

Jag rekommenderar dig att prata med din studie- och yrkesvägledare på skolan så kan ni diskutera vilka olika alternativ det finns som skulle kunna passa dig! 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information